Reisinformatie

Hieronder een beschrijving van diverse mogelijkheden om naar de camping in Zweden te komen. De camping ligt aan rijksweg 62, circa 80 km boven Karlstad en 9 km van Hagfors. Er zijn diverse routeplanners die u ook kunnen helpen. De routeplanner van de ANWB vindt u hiernaast.

Via de “lange” veerboot Kiel (D) – Göthenborg (S)
(www.stenaline.nl). Dit is wel de meest ontspannende route omdat je de nacht doorbrengt op de boot. Vanaf Utrecht naar Kiel is circa 500 km en van Götenborg naar Radastrands Camping is 345 km. Als u toch van plan bent om onderweg te overnachten zijn de kosten gelijk met de andere routes (of zelfs goedkoper buiten het hoofdseizoen).

Korte veerboten
Via de “korte” veerboten Puttgarden (D) -Rödby (Dk) en Helsingör (Dk)-Helsingborg (S). Tijdens de overtocht van ongeveer een uur kan je even uitrusten of aan boord iets eten (www.scandlines.se).

Via de veerboot Grenå (Dk) naar Varberg (S) (www.stenaline.nl)
Via de veerboot Fredrikshaven (Dk) naar Götenborg (S) (www.stenaline.nl)

Via de bruggen in Denemarken 
www.storebaelt.dk ) en de brug tussen Kopenhagen (Denemarken) en Malmö ( https://www.oresundsbron.com/en/start ). De laatste brug kan ook een alternatief zijn voor de overtocht met de boot van Helsingör-Helssingborg (de prijs is gelijk). Deze route (Hamburg-Flensburg-Kolding-Odense-Kopenhagen-Malmö) wordt vaak gekozen als men ook een bezoekje aan Legoland in Denemarken wordt gebracht. Omdat meer kilometers gereden worden komen de kosten overeen met de korte veerboten. Voor overnachting, brandstof en eten betaal je meer in Denemarken dan in Zweden.

Trein

Vanuit Nederland naar Zweden: www.ns.nl De trein in Zweden is over het algemeen duur. Studenten onder de 26 jaar krijgen echter 25% korting. Houd er ook rekening mee dat in het weekend en bij sommige treinen ook in bepaalde seizoenen de prijzen hoger kunnen liggen. Voor tijdentabellen: www.resplus.se. Voor Zweedse binnenlandse reizen: www.swedenbooking.com.

Bus
Vanuit Nederland/ België: www.eurolines.nl (direct). In Zweden is de bus een prima vervoersmiddels en relatief goedkoop. De bushalte ligt direct voor Rådastrands Camping aan riksväg 62: (www.swebusexpress.se en kies de engelse versie).

Liften

Er zijn verschillende liftcentrales, onder andere:

www.eurostop.be